Eerlijk. Krachtig. Puur.

Levensloopbestendige woning

Een levensloopbestendige woning op eigen perceel wordt steeds populairder. Door een veranderende samenleving en een beperkt aanbod aan ouderenzorg kiezen veel mensen ervoor om hun ouders zelf de nodige zorg te bieden. Een levensloopbestendige woning is echter niet alleen geschikt voor ouderen, ook voor bijvoorbeeld een jongvolwassene met autisme, een chronische ziekte, handicap of psychische aandoening is een levensloopbestendige woning in tuin een geschikte oplossing. Zij kunnen op zichzelf wonen en u kunt toch een oogje in het zeil houden. Bekijk de mogelijkheden van onze EdenShelters als levensloopbestendige woning!

EdenShelter als prefab mantelzorgwoning

Een praktische vorm van mantelzorg is het creëren van een zorgwoning in uw tuin of in het buitengebied. Dit kan door het aanpassen van de huidige woning, het nieuw bouwen van een faciliteit óf het plaatsen van tijdelijke unit of module. Gezien de, vaak tijdelijke, aard van mantelzorg heeft een verbouwing of nieuwbouw niet altijd de voorkeur. Veel tijdelijke units spreken niet tot de verbeelding door een saai ontwerp of gebruik van ‘koude’ materialen. Om deze reden merken we een toenemende vraag naar een modulaire oplossing, die eenvoudig en snel plaatsbaar is, maar toch warmte en huiselijkheid biedt.

Onze EdenShelters zijn een snelle en mobiele oplossing voor een (tijdelijke) mantelzorgunit. Het is een compleet afgewerkte modulaire unit om in te wonen. Doordat de woningen in onze eigen fabriek gemaakt worden, kunnen wij de meest hoogwaardige afwerking garanderen. Een perfect afwerkingsniveau, maar toch met een korte doorloopperiode. Dit stelt ons in staat om de prijs in de hand te houden.

De zorgunit wordt in één dag geïnstalleerd. Afhankelijk van het ontwerp duurt de plaatsing enkele uren tot maximaal 1 werkdag. Doordat de EdenShelters prefab afgewerkt zijn, wordt de overlast op de bouwplaats tot een minimum beperkt. Zo kunt u binnen no-time gebruikmaken van de mantelzorgwoning!

De ontwerpen van de levensloopbestendige woning

Elke EdenShelter wordt volgens uw specifieke wensen en eisen samengesteld. Dit resulteert qua ontwerp in een 2D en 3D uitwerking, waarbij alle details goed zichtbaar zijn. Een aantal voorbeeldontwerpen vind u hieronder ter inspiratie, alle variaties en aanpassingen hierop zijn mogelijk.

Een volledig uitgeruste levensloopbestendige woning

De EdenShelters bieden een totaaloplossing. Alle meubels voor de woonkamer, keuken en badkamer zijn inbegrepen in de mantelzorgwoning. Het unieke, moderne ontwerp zorgt voor een ultieme beleving van rust en design.

Het enige waar u over na hoeft te denken is de locatie. Door de mobiliteit van onze EdenShelters is uw locatie eenvoudig te bereiken. Zet u de levensloopbestendige woning op eigen perceel in uw tuin of op beschikbare agrarische grond?

Het ontstaan van de EdenShelter mantelzorgwoning

Wanneer er mantelzorg nodig is voor een familielid of naaste, is de afstand die afgelegd moet worden om die persoon te bereiken vaak een probleem. Kinderen wonen niet altijd dicht bij hun ouders of andere familieleden. Daardoor kan het erg belastend zijn voor de mantelzorger om elke dag op en neer te reizen. Onze EdenShelters kunnen op eigen grond geplaatst worden, waardoor de afstand verkleind wordt. De zorgverlener of degene die zorg nodig heeft kan in de mantelzorgchalet intrekken. Dit zal voor meer rust in uw leven zorgen.

Doordat onze ontwerpen eenvoudig aan te passen zijn aan de verschillende fasen in uw leven, kan de mantelzorgwoning waar nodig uitgebreid of aangepast worden. In de ontwerpfase kunnen we rekening houden met uw toekomstplannen. Zo kunnen we uw EdenShelter zo bouwen, dat deze op termijn te vergroten is met één of meerdere modules. Op deze manier kan de EdenShelter in de toekomst eenvoudig uitgebreid worden.

Wat zijn de voorwaarden voor een mantelzorgwoning?

De belangrijkste voorwaarde om een mantelzorgwoning te plaatsen is dat er sprake moet zijn van intensieve mantelzorg.

Wie mag er in een mantelzorgwoning wonen?

Er mogen maximaal 2 mensen uit 1 huishouden in de mantelzorgwoning wonen. Daarvan moet er minstens één persoon mantelzorg ontvangen of verlenen.

Hoe lang mag een mantelzorgwoning blijven staan?

Met een vergunning mag de mantelzorgwoning maximaal 10 jaar blijven staan. Als er daarna nog steeds mantelzorg nodig is, mag de mantelzorgwoning blijven staan zolang nodig is.

Wat zijn de kosten van een mantelzorgwoning?

De kosten van een mantelzorgwoning zijn erg afhankelijk van de gekozen afmeting, indeling en configuratie. Daarnaast zijn ook de aanvullende kosten voor fundering, aanleggen van nutsvoorzieningen en kraankosten per situatie verschillend. De kosten voor een complete mantelzorgwoning beginnen bij ca. €110.000 incl. 21% BTW.

Op zoek naar meer inspiratie en technische informatie? Download de whitepaper met alle specificaties!

"*" geeft vereiste velden aan

Wij nemen na het downloaden contact met u op.

Vragen? Neem contact met ons op!

Heeft u vragen over EdenShelters? Bel of mail Jan, hij helpt u graag verder met:

  • projectadvies op maat
  • bezoek demo model
  • vrijblijvende offerte

+31 (0) 488 44 28 76
+31 (0) 6 29 16 58 43
info@edenbv.nl

Of vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met u op.

"*" geeft vereiste velden aan