Bed & Breakfast kopen? Hier is uw checklist voor het kopen van een B&B!

Het kopen van een Bed & Breakfast (B&B) kan een spannende onderneming zijn, vooral voor degenen die op zoek zijn naar een levensstijlverandering en het plezier van gastvrijheid. Bij EdenShelters begrijpen we de aantrekkingskracht van het runnen van een gezellige B&B en willen we u helpen om deze droom waar te maken met onze modulaire houten constructies. In deze blog bespreken we de belangrijkste stappen en overwegingen voor het kopen van uw eigen B&B, specifiek met EdenShelters als uw accommodatiekeuze.

Waarom een B&B kopen?

 • Lifestyle verandering

Veel mensen kiezen ervoor om een B&B te kopen vanwege de gewenste levensstijl. Het runnen van een B&B biedt de mogelijkheid om in een prachtige omgeving te wonen, nieuwe mensen te ontmoeten en een gastvrije sfeer te creëren. Met een EdenShelter kunt u bovendien genieten van een duurzaam en esthetisch aantrekkelijk verblijf.

 • Potentieel inkomen

Een goed beheerde B&B kan een stabiele bron van inkomen zijn. Door een uitstekende gastenervaring te bieden, kunt u profiteren van terugkerende gasten en positieve recensies die nieuwe klanten aantrekken. De unieke charme van een EdenShelter draagt bij aan een onvergetelijke ervaring voor uw gasten.

B&B kopen
ontwerp dubbele edenshelter

Budget en financiering van uw B&B

 • Stel een realistisch budget op

Voordat u begint met zoeken, is het essentieel om een realistisch budget vast te stellen. Houd rekening met de aanschaf van de EdenShelters, eventuele aanvullende voorzieningen, operationele kosten en een buffer voor onvoorziene uitgaven.

 • Financieringsopties

Er zijn verschillende financieringsopties beschikbaar voor het kopen van een B&B, waaronder hypotheken speciaal ontworpen voor commerciële eigendommen. Overleg met financiële adviseurs om de beste optie voor uw situatie te vinden.

De perfecte locatie kiezen voor uw Bed and Breakfast

 • Toeristische attracties

Een B&B in de buurt van populaire toeristische attracties zal waarschijnlijk meer gasten aantrekken. Denk aan nabijheid van natuurparken, historische steden of andere bezienswaardigheden. EdenShelters kunnen eenvoudig worden geplaatst op locaties met een hoge esthetische waarde, wat een extra aantrekkingskracht biedt.

 • Seizoensgebondenheid

Onderzoek de seizoensgebonden vraag naar accommodaties in uw gekozen regio. Sommige locaties zijn alleen tijdens bepaalde tijden van het jaar populair, wat invloed kan hebben op uw inkomsten. EdenShelters zijn ontworpen om comfortabel te zijn in verschillende seizoenen, waardoor u het hele jaar door gasten kunt verwelkomen.

Inspectie en installatie van EdenShelters

 • Staat van onderhoud

Hoewel EdenShelters nieuw en op maat gemaakt zijn, is het belangrijk om de locatie grondig te inspecteren waar u ze wilt plaatsen. Zorg ervoor dat de grond stabiel is en er voldoende voorzieningen beschikbaar zijn, zoals water en elektriciteit.

 • Installatiebehoeften

Overweeg welke aanpassingen of voorbereidingen nodig zijn voor de installatie van uw EdenShelters. Dit kan variëren van funderingswerk tot het aanleggen van toegangswegen. Ons team bij EdenShelters kan u begeleiden bij elke stap van dit proces.

Bed and Breakfast kopen
B&B kopen

Juridische en administratieve aspecten

 • Vergunningen en regelgeving

Informeer naar de benodigde vergunningen en lokale regelgeving voor het runnen van een B&B. Dit kan variëren afhankelijk van de locatie en het type accommodatie. EdenShelters voldoen aan de meeste bouwvoorschriften, maar het is belangrijk om dit te verifiëren.

 • Juridische valkuilen

Voorkom juridische problemen door een ervaren advocaat in te schakelen die gespecialiseerd is in vastgoed- en horecarecht. Dit helpt om mogelijke valkuilen te identificeren en te vermijden.

Dagelijks beheer van een B&B

 • Gastenservice

Uitstekende gastenservice is cruciaal voor het succes van een B&B. Zorg ervoor dat u en uw team goed getraind zijn in klantvriendelijkheid en probleemoplossing. EdenShelters bieden een comfortabele en aantrekkelijke omgeving die bijdraagt aan de tevredenheid van uw gasten.

 • Schoonmaak en onderhoud

Een schoon en goed onderhouden pand is essentieel voor de tevredenheid van uw gasten. Stel een duidelijk schoonmaak- en onderhoudsplan op. De duurzame materialen van EdenShelters maken onderhoud eenvoudiger en kostenbesparend.

Marketing en promotie voor B&B

 • Online Aanwezigheid

Investeer in een gebruiksvriendelijke en aantrekkelijke website. Zorg ervoor dat uw B&B goed vindbaar is op zoekmachines en vermeld staat op populaire boekingssites. Highlight de unieke kenmerken van uw EdenShelters om u te onderscheiden.

 • Sociale Media

Maak gebruik van sociale media om uw B&B te promoten. Deel foto’s, gastenervaringen en speciale aanbiedingen om een breed publiek te bereiken. Het delen van de natuurlijke en duurzame aspecten van EdenShelters kan een sterke aantrekkingskracht hebben.

Financieel beheer

 • Kostenbeheer

Houd de operationele kosten goed in de gaten om winstgevend te blijven. Gebruik software voor boekhouding en kostenbeheer om overzicht te houden.

 • Prijzen en boekingsstrategieën

Bepaal competitieve prijzen en ontwikkel strategieën om boekingen te maximaliseren. Denk aan seizoensgebonden tarieven en speciale arrangementen. De unieke ervaring van overnachten in een EdenShelter kan u in staat stellen om premium prijzen te vragen.

interieur B&B
Complete B&B kopen

Wij nodigen u uit om contact met ons op te nemen en te ontdekken hoe EdenShelters uw perfecte partner kan zijn in het realiseren van uw B&B-dromen. Samen kunnen we uw visie tot leven brengen en u ondersteunen bij elke stap van dit opwindende avontuur. Kies voor EdenShelters en begin vandaag nog aan uw reis naar het bezitten en beheren van een prachtige Bed & Breakfast.

Hoe groot moet een B&B kamer zijn?

De B&B kamer mag maximaal 30 m2 zijn met maximaal 2 kamers voor 4 personen.

Wat zijn de regels voor een bed en breakfast?

Tijdens het verblijf van uw gasten moet u aanwezig zijn. Ook mag u alleen ontbijt serveren. Alcohol verkopen is niet toegestaan en er mogen maximaal 4 gasten verblijven.

Hoe lang mag je B&B verhuren?

In de meeste gevallen mag je onderdak bieden aan maximaal vier gasten en mag de ruimte in totaal niet langer dan zestig dagen worden verhuurd.

Hoe financier je een bed and breakfast?

Een bed and brekafast kun je op verschillende maniere financieren. Het meest voor de hand liggend zijn eigen middelen. Maar er zijn ook alternatieve methoden zoals persoonlijk krediet of crowdfunding. De keuze voor de financieringswijze hangt af van de beschikbare methodes en de mate van risico die genomen kan worden.

Vragen? Neem contact met ons op!

Heeft u vragen over EdenShelters? Bel of mail Jan, hij helpt u graag verder met:

 • projectadvies op maat
 • bezoek demo model
 • vrijblijvende offerte

+31 (0) 488 44 28 76
+31 (0) 6 29 16 58 43
info@edenbv.nl

Of vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met u op.

"*" geeft vereiste velden aan

Duurzaam en ecologisch

Eerlijk en puur

Krachtige kwaliteit

Betrouwbaar en transparant