Hypotheek vakantiewoning

Heeft u uw droomvakantiewoning op het oog en bent u bijna klaar om te kopen? Of bent u op zoek naar een recreatiewoning omdat u er graag één wilt als tweede woning? Dan wilt u natuurlijk weten hoe u deze kunt financieren. Er zijn verschillende aspecten waar u rekening mee moet houden bij het afsluiten van een hypotheek voor uw vakantiewoning. Wij zetten ze voor u op een rij.

Geen volledige financiering voor vakantiewoning

Een hypotheek voor een vakantiewoning zal tot maximaal 70% van de marktwaarde van de woning beslaan. U zult dus eigen geld moeten inbrengen om een tweede woning te kunnen kopen. Bovendien zitten er veel voorwaarden aan het aanvragen van een hypotheek voor een recreatiewoning. Deze zullen per hypotheekverstrekker verschillen, dus zoek goed uit of u in aanmerking komt voor een hypotheek voor de woning die u op het oog heeft.

Geen hypotheekrenteaftrek tweede woning

De belastingdienst ziet een tweede woning als eigen vermogen. Daardoor zullen de woning en schuld meestal belast zijn in box 3. Dit betekent dat u de lening mag aftrekken van het vermogen, maar de kosten voor onderhoud en de rente op de hypotheek mag u niet aftrekken van de belasting. Ook niet als u de financiering voor uw vakantiehuis laat lopen via de hypotheek van uw hoofdwoning. Eventuele opbrengsten van het verhuren van uw vakantiewoning zijn daarentegen niet belast.

EdenShelters

Wij van Eden geloven dat u de rust terug zult vinden door de natuur terug in uw leven te integreren. Daarom hebben wij een huis ontwikkeld, EdenShelters, waarin u volledig kunt ontspannen. EdenShelters zijn prefab, volledig afgewerkte, modulaire units. Ze zijn uit één stuk opgebouwd. Hierdoor hebben ze de mobiliteit om eenvoudig uw droomlocatie te bereiken. Of dat nu bij een meer, aan de rand van een veld, diep in een bos, steile bergheuvel of uw stadsdak is! EdenShelters zijn daardoor ideaal als tweede huis. Lees er hier alles over.

 

 

 

hypotheek vakantiewoning

 

Nu weet u waar u op moet letten bij het financieren van een recreatiewoning en welke voorwaarden er zitten aan een hypotheek voor een vakantiewoning. Hopelijk kunt u de woning kopen die u in gedachten heeft. Nog geen woning op het oog? Bekijk onze EdenShelters en zet er één op uw droomlocatie!

Vragen? Neem contact met ons op!

Heeft u vragen over EdenShelters? Bel of mail Jan, hij helpt u graag verder met:

  • projectadvies op maat
  • bezoek demo model
  • vrijblijvende offerte

+31 (0) 488 44 28 76
+31 (0) 6 29 16 58 43
info@edenbv.nl

Of vul onderstaand formulier in, dan nemen wij contact met u op.

"*" geeft vereiste velden aan

Duurzaam en ecologisch

Eerlijk en puur

Krachtige kwaliteit

Betrouwbaar en transparant